Vanliga frågor & svar

Scheriproct är ett läkemedel som appliceras lokalt och används för att lindra hemorrojder och analfissurer med inflammation, svullnad, klåda och ömhet. Det används också för att lindra klåda i analområdet vid analeksem.

Scheriproct innehåller prednisolon som minskar inflammation och cinkokain som lokalbedövar och lindrar smärta. Övriga innehållsämnen i Scheriproct-salva är makrogol-400-monorikinoleat, ricinolja, 2 oktyldodekanol, parfym, Chypreolja.

Förvara inte Scheriproct-salva över 25 ° C.
Förvara Scheriproct-suppositorier i kylskåp (2 ° C – 8 ° C).

Scheriproct salva är en färglös till något gulaktig salva som kommer i en 30 mg tub med en separat applikator.

Scheriproct salva och Scheriproct suppositorier kan användas i kombination för att ge lindring internt och externt. Applicera salvan på det yttre området och suppositoriet inuti anus.

Symtomen förbättras vanligtvis snabbt på grund av den dubbelverkande formeln med lokalbedövning och kortikosteroid som ger en smärtlindrande, antiinflammatorisk, klådstillande och anti-allergisk effekt.

Scheriproct är ett receptfritt läkemedel som kan köpas på ditt närmsta apotek eller beställas online, så att du kan hantera denna fråga med största diskretion.

Scheriproct används kortvarigt, vanligtvis i 5 till 7 dagar. Du bör inte använda Scheriproct längre än två veckor. Om symtomen kvarstår efter två veckor bör du kontakta läkare.

Använd inte Scheriproct om du är allergisk mot prednisolon, cinkokain, andra lokalbedövningsmedel eller något annat ämne i detta läkemedel. Använd inte Scheriproct om du har en virusinfektion (t.ex. herpes, bältros, vattkoppor), om du har några bakteriella infektioner, svampinfektioner i huden, eller infektioner någon annanstans i kroppen som du inte får behandling för.

Långvarig kontinuerlig behandling bör undvikas eftersom det ökar risken för biverkningar. Långvarig behandling kan också orsaka att huden blir tunnare och försämras i det drabbade området och en del av läkemedlet kan absorberas i blodomloppet.

Om latexprodukter såsom kondomer används samtidigt inom området som behandlas med Scheriproct kan ingredienserna orsaka skada på dessa latexprodukter.

Scheriproct bör undvikas speciellt under de första tre månaderna av graviditeten. Kontakta läkare innan du tar detta läkemedel.

Salvan kan användas runt anus och/eller inuti anus med den applikatorn som medföljer i förpackningen. I allmänhet bör salvan appliceras två gånger om dagen, morgon och kväll, men den kan appliceras tre eller fyra gånger den första dagen för att få snabb lindring.

Den vanliga behandlingen är ett suppositorium om dagen, som helst ska sättas in efter avföring. Om ditt obehag är svårt bör du införa suppositoriet två eller tre gånger om dagen i början av behandlingen.

Om du använder Scheriproct för ofta eller av misstag sväljer Scheriproct är det osannolikt att det är farligt, men kontakta läkare eller apotekspersonal om du är orolig.

Använd inte en dubbel dos för att kompensera för en glömd dos. När du kommer ihåg, ta nästa ordinerade dos och fortsätt med behandlingen.